Bamber Delver is woordvoerder en oprichter van stichting De Kinderconsument. Hij is tevens één van de oprichters van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij, waar hij één van de CRKBO geregistreerde hoofddocenten is. Hij is namens De Kinderconsument verbonden aan de Academie en houdt zich bezig met het signaleren van en publiceren over trends op het gebied van (jeugd en) media en de effecten daarvan op de maatschappij. Online pesten heeft zijn aandacht sinds 2000.
In 2000 werkte hij voor het Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton en wel als programmamanager van Kinderen & Internet waardoor hij de eerste in Nederland was die zich bezig hield met (nieuwe) mediagerelateerde thema’s zoals cyberpesten en grooming. In 2001 richtte hij stichting De Kinderconsument op, belangenbehartiger van jeugd in de digitale maatschappij.  In 2003 publiceerde hij het boek Pandora’s Mailbox waarna vele boeken over jeugd en internet volgden: Slim en Safe Internetten (2005), Vet Veilig Internet (2007) en samen met collega Liesbeth Hop het standaardwerk over digitaal pesten ‘Pesten Is Laf’ (2009). In 2011 verscheen hun boek over jeugd en het mobiele internet: De WIFI Generatie, Vliegensvlug en Vogelvrij op het Mobiele Internet. Zie www.dewifigeneratie.nl 
Zie de website van Bamber Delver. 


Zij is een veelgevraagd spreker op congressen in binnen- en buitenland, treedt op in de nationale pers, is lid  van verschillende jury’s zoals Media Ukkies, Hollywood in de Klas en van Stichting Weet Wat je Besteedt, ontwikkelt en publiceert gratis lesmethoden voor het basis- en voortgezet onderwijs, begeleidt studenten bij hun afstudeeropdrachten, schrijft artikelen en columns en geeft presentaties en gastcolleges aan verschillende hogescholen en universiteiten.  Voorheen was Liesbeth Hop de oprichtster en eerste voorzitter van het Internet Advertising Bureau Europe (www.iab.net), lid van de merkenraad van CoolBrands en was zij jarenlang directeur van het digitale marktonderzoekbureau Pro Active International.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s