Nieuws! Natuurlijk doet ook uw school mee met het Nationaal Media Paspoort, dat dit schooljaar wordt aangeboden voor de groepen 1 t/m 5 voor het p.o.

Meld u zich aan via: www.nationaalmediapaspoort.nl 

logo

Leuk lesmateriaal over media maken is ons vak! Een van de allerleukste dingen was het maken van een echte Donald Duck. Die heet: Wifiwijs in Duckstad en gaat over hoe kinderen (en volwassenen) om kunnen gaan met je smartphone, als het gaat om geld, pesten, privacy etc. En we hebben nog veel meer: zie onder voor de gratis downloads.

 

Begin meteen! lees onze speciale Donald Duck

unknown

Gratis brochures!

Gebruik gratis alles van onze lesmaterialen! 

Media Makkers! Leer alles over de media en commercie (groepen 6, 7 en 8 – basisonderwijs) 

mediamakkers

In navolging op het advies van de Raad voor Cultuur (www.cultuur.nl), waarin wordt gepleit voor de verbetering van mediawijsheid, heeft kenniscentrum Reklame Rakkers moderne lesmaterialen ontwikkeld waarmee leerkrachten in het basisonderwijs het onderwerp ‘Media en Commercie’ op een interactieve manier op het programma kunnen zetten voor groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Klik hier om dit gratis materiaal te kunnen downloaden.

Gratis Geld Bestaat Niet! Over commercie op social media (middenbouw, p.o.) 

 

gratisgeld

 

Gratis Geld Bestaat Niet is hét lesprogramma over gratis spelen, winkelen,  geld en reclame in virtuele werelden en in Sociale Media. Het lesprogramma is geschikt voor de middenbouw van het Basisonderwijs en voor de eerste 2 klassen van het Voortgezet Onderwijs en is op initiatief van Kinderconsument en Media Rakkers tot stand gekomen in samenwerking met het Nibud, Stichting Weet wat je Besteedt, Financieel Bijdehand, Betaalvereniging Nederland en Wijzer in Geldzaken. Klik hier! 
Reclame Rakkers. Verbeteren van reclamewijsheid (groepen 4-8, p.o.) 
voorblad_leerlingen_184x260
Stichting Media Rakkers en Kinderconsument bieden een gratis kortlopende lesmethode die het commercieel bewustzijn van kinderen verbetert. Het Reclame Rakkers materiaal is geschikt voor de groepen 4 tot en met 8 van het basisonderwijs en bestaat standaard uit een docentenhandleiding, leerlingenboekjes en videomateriaal. Klik hier! 
Ik Ben Offline Ganzenbord spel (groep 8 van p.o., en klassen 1 en 2 van v.o.) 
foto
Heb jij ook moeite met het inlassen van een Sociale Media pauze? Ben jij geneigd om elke minuut je mobieltje te checken? Slaap je soms te weinig omdat je te lang online bent? Vind jij jezelf verslaafd aan Sociale Media? Speel dan het IkBenOffline.nl Ganzenbord, waar je geconfronteerd wordt met allerlei situaties die je aan het denken zetten over je eigen Sociale Media gebruik. Het doel van het spel is om jou en je leeftijdgenoten bewust te maken van de manier waarop jullie met Sociale Media omgaan. Denk je dat je deze confrontatie aankunt? Download dan het spel en ga aan de gang. Heel veel speelplezier! Ga meteen naar www.ikbenoffline.nl om het te downloaden 
  • Enne… wat denk je van dit filmpje met Phineas & Ferb?